fbpx

Üdvözöljük a pontos számlafizetés
és a cash flow problémáktól mentes üzleti világban

A FAIR PAY CONTROL szolgáltatásaival Ön nyugodtan hátradőlhet: a pontos számlafizetés figyelésétől a követeléskezelésig mindent elintézünk. Megoldásunk havi 15 számlától 2000 számláig kényelmes megoldást nyújt kkv-knak és nagyvállalatoknak egyaránt.

A FAIR PAY CONTROL megoldása 3 alappilléren nyugszik, ezek garantálják a pontos számlafizetést:

1.

Módszertan

Több mint 50 év emberi viselkedés kutatásainak eredményein alapuló Módszertan, amely felhasználja az emberi döntésmechanizmust, olyan kérdésekben, mint: Melyik számlát fizessem ki és melyiket nem? Mikor fizessem ki a számlát?

2.

20 év ügyvédi tapasztalata

Több mint 20 év ügyvédi tapasztalat a követeléskezelés szakterületén. Ennek során megismertük és sikeresen kezeltük az összes kifogást, azonnal felismerjük a jogi trükköket, így rajtunk már semmi nem fog ki.

3.

Egyedi IT-fejlesztés

A legmodernebb digitális technológia: az egyedi IT-fejlesztés kivitelező csapata nemcsak nekünk, hanem az Auchannak, a Vodafone-nak és a Fővárosi Csatornázási Műveknek is dolgozik.

A FAIR PAY CONTROL megoldásával jelentősen megnő a pontos számlafizetés, a számlák határidő ELŐTTI teljesítése!

 • A határidőn túli kifizetések esetén jogi garancia lép életbe.
 • A hosszú hónapokig húzódó kintlévőségek költségkockázatát mi viseljük.
 • Számottevően javul a DSO (Days Sales Outstanding, a számlák átlagos kiegyenlítésének ideje).

A saját fejlesztésű szoftverrel támogatott szolgáltatásunk nyomán már az első hónapban azt fogja tapasztalni, hogy akár 20%-kal javul a cash flow. A mutatók fél év után még jobbak lesznek: 90% körüli stabil fizetési fegyelem állandósul a partnereinél.

A FAIR PAY CONTROL megoldása
3 nagy területet fog össze:

1.) Számlamonitoring

A számlákat 50 év emberi viselkedéskutatás eredményein alapuló, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által védett Módszertan alapján kísérjük végig, a kibocsátástól egészen a pontos számlafizetés teljesítéséig.

2.) Követeléskezelés

A rendszer automatikusan érzékeli, ha a  számla nem került kifizetésre a határidő lejártáig, ekkor ügyvédi felszólítást foganatosítunk, további nemfizetés esetén elindítjuk a teljes körű jogi eljárást, amelynek megindításával kapcsolatos költségeit is mi előlegezzük.

A jogi eljárásokat egy nemzetközi vállalatokat és több száz KKV-t is képviselő, 20 éves múlttal rendelkező, tapasztalt ügyvédi iroda intézi.

3.) Pénzügyi elemzés

Statisztikáink, kimutatásaink segítségével még pontosabban készülhetnek cége üzleti tervei. A partnerek fizetési hajlandóságát, üzleti magatartását összegző elemzések alapján a szerződések újratárgyalása és az árpolitika kialakítása is könnyebb lesz.

A FAIR PAY CONTROL szolgáltatásával a kis- és középvállalati munkafolyamatok leegyszerűsödnek:

 • pontos cash flow-t tervezhet, a kintlévőségek nem kockáztatják a cég pénzügyi helyzetét
 • a pénzügyes kolléga mentesül a nemfizetések miatti levelezések és a telefonhívások alól, mert a követeléskezelés automatikusan történik
 • elkerülhetők a konfliktusok a cég és a partnerei között a nemfizetés és a követeléskezelés miatt
 • kiismerhetőek lesznek a partnerei fizetési szokásai
 • jelentősen megnő a pontos számlafizetés, a számlák határidő ELŐTTI teljesítése

Egy vállalkozás legkényesebb pontja a pénzügyi helyzete. Ha a partnerek nem fizetnek időben, ha a kintlévőségek egyre csak nőnek, nehéz megvédeni a cég üzleti tervét. A számlák befizetését üldöző kolléga nem hatékony, a munkaidejéből jelentős részt tölt a kialakult konfliktusok kezelésével.

A FAIR PAY CONTROL rendszerében mindez megszűnik, a számlákat időben kiegyenlítik a partnerek, de ha mégis követeléskezelésre kerül sor, a FAIR PAY CONTROL 20 éves jogi tapasztalattal rendelkező ügyvéd partnerei teljes körű jogi eljárás keretében rendezik az ügyet, amelyek költségeit sem kell Önnek megelőlegezni.

Így segíti a FAIR PAY CONTROL számlakezelés szolgáltatása a nagyvállalati munkafolyamatokat:

 • drága és egyre nehezebben pótolható munkaerőt vált ki, támogatja a Controlling csoport munkáját
 • hatékony, digitalizált eszközt ad munkatársai kezébe
 • kompatibilis a legtöbb vállalatirányítási rendszerrel (pl. SAP Business One, Microsoft Navision, MS Axapta)
 • alkalmas a tömeges számlakezelés elvégzésére is
 • nemfizetés esetén integrált jogi protokoll lép érvénybe nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező ügyvédek közreműködésével
 • a jogi eljárás költségeinek előlegezését és megtérítésének kockázatát mi viseljük a cég helyett

Ismerje meg, milyen változásokat hozott a FAIR PAY CONTROL azokban a cégekben, ahol már bevezették az automatikus kintlévőség-kezelés rendszert.

Forgó Nándort, a Creative Print Kft. ügyvezető-tulajdonosát kértük meg, mondja el, miért váltottak a FAIR PAY CONTROL rendszerére, és mik a tapasztalataik az automatikus kintlévőség-kezelésről.

A rangos hazai és nemzetközi díjakat elnyerő Varsányi Pincészet ügyvezetőjét, Farkas Gedeont kérdeztük arról, mi a véleménye a FAIR PAY CONTROL kintlévőség-kezelő rendszeréről.

Ha a behajthatatlan követelések (bad debt) folyamatosan lerontják az eredményeket, itt az ideje, hogy a számlakezelés folyamatán hatékonyan változtasson. A következő éves pénzügyi beszámolón már látszani fog a FAIR PAY CONTROL szolgáltatásainak hatása.